Hanuman Chalisa In Hindi | श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स तथा पीडीऍफ़ आदि |

Hanuman Chalisa In Hindi | श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स  तथा पीडीऍफ़ आदि |

श्री हनुमान चालीसा हिंदी भाषा में | Read Hanuman Chalisa  In Hindi :

अपने भक्तों के कष्टों को हरने वाले हनुमान जी को संसार में विपत्तियों का नाश करने वाला भी कहा जाता है, जो अपने भक्तों के कष्टों को दूर करते हैं।

श्री राम जी हनुमान जी के हृदय में हैं, कहने का अर्थ यह है कि हनुमान जी श्रीराम के प्रिय भक्त हैं।

मंगलवार का दिन श्री हनुमान जी का दिन माना जाता है। इस दिन हनुमान चालीसा का पाठ किया जाता है।

हनुमान चालीसा को अपनी हिंदी भाषा में पढ़ें। हिंदी भाषा में हनुमान चालीसा पीडीएफ और जेपीजी छवियों को डाउनलोड करें, साथ ही हिंदी भाषा में हनुमान चालीसा के बोल पढ़ें।

आइए अब श्री हनुमान चालीसा के बोल हिंदी भाषा में एक साथ शुरू करते हैं।

 पढ़े श्री हनुमान चालीसा के बोल |Shri Hanuman Chalisa Lyrics In Hindi :

 || श्री हनुमान चालीसा ||


।। दोहा ।।

 

श्रीगुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि।

बरनऊं रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि।। 

बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार।

बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार।। 

 

।। चौपाई ।।

 

जय हनुमान ज्ञान गुन सागर।

जय कपीस तिहुं लोक उजागर।।

 

रामदूत अतुलित बल धामा।

अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा।।

 

महाबीर बिक्रम बजरंगी।

कुमति निवार सुमति के संगी।।

 

कंचन बरन बिराज सुबेसा।

कानन कुंडल कुंचित केसा।।

 

हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै।

कांधे मूंज जनेऊ साजै।

 

संकर सुवन केसरीनंदन।

तेज प्रताप महा जग बन्दन।।

 

विद्यावान गुनी अति चातुर।

राम काज करिबे को आतुर।।

 

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया।

राम लखन सीता मन बसिया।।

 

सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा।

बिकट रूप धरि लंक जरावा।।

 

भीम रूप धरि असुर संहारे।

रामचंद्र के काज संवारे।।

 

लाय सजीवन लखन जियाये।

श्रीरघुबीर हरषि उर लाये।।

 

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई।

तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।।

 

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं।

अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं।।

 

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा।

नारद सारद सहित अहीसा।।

 

जम कुबेर दिगपाल जहां ते।

कबि कोबिद कहि सके कहां ते।।

 

तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा।

राम मिलाय राज पद दीन्हा।।

 

तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना।

लंकेस्वर भए सब जग जाना।।

 

जुग सहस्र जोजन पर भानू।

लील्यो ताहि मधुर फल जानू।।

 

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं।

जलधि लांघि गये अचरज नाहीं।।

 

दुर्गम काज जगत के जेते।

सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।।

 

राम दुआरे तुम रखवारे।

होत न आज्ञा बिनु पैसारे।। 

 

सब सुख लहै तुम्हारी सरना।

तुम रक्षक काहू को डर ना।।

 

आपन तेज सम्हारो आपै।

तीनों लोक हांक तें कांपै।।

 

भूत पिसाच निकट नहिं आवै।

महाबीर जब नाम सुनावै।।

 

नासै रोग हरै सब पीरा।

जपत निरंतर हनुमत बीरा।।

 

संकट तें हनुमान छुड़ावै।

मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।।

 

सब पर राम तपस्वी राजा।

तिन के काज सकल तुम साजा।

 

और मनोरथ जो कोई लावै।

सोइ अमित जीवन फल पावै।।

 

चारों जुग परताप तुम्हारा।

है परसिद्ध जगत उजियारा।।

 

साधु-संत के तुम रखवारे।

असुर निकंदन राम दुलारे।।

 

अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता।

अस बर दीन जानकी माता।।

 

राम रसायन तुम्हरे पासा।

सदा रहो रघुपति के दासा।।

 

तुम्हरे भजन राम को पावै।

जनम-जनम के दुख बिसरावै।।

 

अन्तकाल रघुबर पुर जाई।

जहां जन्म हरि-भक्त कहाई।।

 

और देवता चित्त न धरई।

हनुमत सेइ सर्ब सुख करई।।

 

संकट कटै मिटै सब पीरा।

जो सुमिरै हनुमत बलबीरा।।

 

जै जै जै हनुमान गोसाईं।

कृपा करहु गुरुदेव की नाईं।।

 

जो सत बार पाठ कर कोई।

छूटहि बंदि महा सुख होई।।

 

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा।

होय सिद्धि साखी गौरीसा।।

 

तुलसीदास सदा हरि चेरा।

कीजै नाथ हृदय मंह डेरा।। 

 

।। दोहा ।।

 

पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।

राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप।।

श्री हनुमान चालीसा की इमेज को हिंदी में डाउनलोड करे | Download Shri Hanuman Chalisa Image In Hindi : 

श्री हनुमान चालीसा की इमेज को हिंदी में डाउनलोड करे | Download Shri Hanuman Chalisa Image In Hindi :

श्री हनुमान चालीसा को डाउनलोड करने के लिए निचे दिए गये डाउनलोड बटन पर क्लिक करे |


श्री हनुमान चालीसा की पीडीऍफ़ को हिंदी में डाउनलोड करे | 
Download Shri Hanuman chalisa PDF in Hindi :

आज के समय में हमारा जीवन बहुत व्यस्त हो गया है, हम अपने लिए और भगवान के लिए बहुत कम समय निकाल पाते हैं।

यदि आपको ऑनलाइन हनुमान चालीसा पढ़ने का समय नहीं मिलता है तो आपको पीडीएफ आदि की आवश्यकता होगी।

हमने हनुमान जी के भक्तों के लिए चालीसा की पीडीएफ हिंदी भाषा में बनाई है।

हनुमान चालीसा पीडीएफ को हिंदी भाषा में डाउनलोड करने के लिए नीचे दिए गए डाउनलोड बटन पर क्लिक करें।

वीडियो के रूप में देखें श्री हनुमान चालीसा का पाठ | 

(Watch Shri hanuman chalisa video in Hindi):

यदि आप हनुमान चालीसा को पढ़ने तथा पीडीएफ फाइल को डाउनलोड करने के अतिरिक्त श्री हनुमान चालीसा की विडिओ देखने के इच्छुक है,

 तो आप इस विडिओ के माध्यम से श्री हनुमान चालीसा के पाठ को सुन तथा देख सकते है और वीडियो के साथ साथ पाठ को पढ़ भी सकते है |


 यदि आप हमारे द्वारा प्रदान की जाने वाली सेवा में कोई त्रुटि देखते हैं, तो कृपया हमें टिप्पणियों में बताएं। इससे हमारे पोस्ट में सुधार होगा। अपना अनुभव हमें जरूर बताएं |

Coming Up Next :

 Read Shri Hanuman Chalisa (In English Word)

|| Shri Hanuman Chalisa ||


|| Doha ||


Shri guru charansaroj raj, Nij manu mukur sudhare |

Barnaoo raghubar vimal jasu, Jo dhayak fal chaare ||

Budhi heen tanu jaanike, Sumiro pawan kumar |

Bal budhi vidya dehu mohi, Harhu kales Bikar ||

|| Chopai ||


Jai hanuman gyan gun sagar |

Jai kapees tihu lok ujaagar ||

Ram doot atilut baldhama |

Anjani putra pawan sut naama ||

Mahavir bikram bajrangi |

Kumti nivar sumati ke sangi ||

Kanchan baran biraas subesa |

Kaanan kundal kunchit kesa ||

Haath braj ao dhwajaa biraje |

Kaandhe munj janeoo saaje ||

Sankar suman kesari nandan |

Tej pratap mahajag bandhan ||

Vidya vaan guni ati chatur |

Ram kaaj kareebe ko aatur ||

Prabhu charitra sunibe ko rasiya |

Ram lakhan sita mn basiya || 

Suksham roop dhari siyahi dikhava |

Bikat roop dhari lank jlaava ||

Bheem roop dhari asur shaare |

Ramchandra ke kaajj swaare ||

Laaye sanjeevan lakhan jiyaaye |

Shriraghubir harshi ur laaye ||

Raghupati kinhi bahut bdaai |

tum mum priya bhartahi sam bhai ||

Sehas badan tumro jas gaave |

Askahi shripati kanth lgaavai ||

Sankadik bramhadi munisa |

Naarad saarad sahit ahisa ||

Tum upkaar sugrivahi kinha |

Ram milaaye raaj pad deena ||

Tumhro mantra vibhishan mana |

Lankeswar bhaye sab jag jana ||

Jug sahastra jojan par bhanu |

 Lilyo taahi madhur fal janu ||

Prabhu mudrika meli mukh mahi |

jaldhi laanghi gye achraj naahi ||

Durgam kaaj jagat ke jete |

Sugam anugrah tumhre tete ||

Ram duaare tum rakhware |

Hot na aagya binu paisaare ||

Tum sukh lhai tumhari sarna |

Tum rakshak kaahu ko darna ||

Aapan tej sumhaaro aape |

Teeno lok haank te kaape ||

Bhoot pisaach nikat nhi aavai |

Mahaveer jab naam sunavai ||

Naase rog hare sab pira |

Japat nirantar hanumat beera ||

Sankat te hanuman chudave |

Mn kram bhchan dhyan jo laave ||

Sab par ram tpasvi raja |

Tin ke kaaj sakal tum saaja ||

Or manorath jo koi laave |

Soi amit jeevan fal paave ||

Chaaro jug partaap tumhara |

Hai parsidh jagat ujiyaara ||

Saadhu sant ke tum rakhwaare |

Asur nikandan ram dulaare ||

Asht sidhi no nidhi ke data |

Asbar deen jaanki mata ||

Ram rsaayan tumhre paasa |

Sda rho raghupati ke daasa ||

Tumhre bhajan ram ko paave |

Janam janam ke dukh bisraave ||

Antkaal raghubar pur jaaii |

Jhaa janm hari bhakt khaaii ||

Or devta chit na dhar aii |

Hanumat seii sarb sukh karaii ||

Sankat ktae mitae sab peera |

Jo sumire hanumat balbira ||

Jai jai jai hanuman gosaaii |

Kripa karhu gurudev ki naai ||

Jo stbaar paath kar koii |

Chutahi bandi mahaa sukh hoii ||

Jo yehe padhe hanuman chalisa |

Hoy Sidhi saakhi gorisa ||

Tulsi daas sdaa hari chera | 

kije naath hridey manh dera ||

|| Doha ||

Pawan tanaye sankat haran, mangal murti roop |

Ram lakhan sita sahit, hrideya bsahu sur bhoop ||

Read hanuman chalisa in other language :

Hanuman chalisa in telugu

Post a Comment

Did you benefit from the information provided by us? Do share your experience through comment...

Previous Post Next Post