Shri Bajrang Baan Lyrics | श्री बजरंग बाण

Shri Bajrang Baan Lyrics In Hindi And English | श्री बजरंग बाण के बोल हिंदी और अंग्रेजी में |

Shri Bajrang Baan Lyrics In Hindi And English | श्री बजरंग बाण के बोल हिंदी और अंग्रेजी में |

 Read Shri Bajrang Baan Lyrics In Hindi And English (पढ़े श्री बजरंग बाण के बोल हिंदी और अंग्रेजी में) :- श्री बजरंग बाण के बोल का पाठ मुख्यतौर पर मंगलवार के दिन किआ जाता है |

मगलवार के अतिरिक्त शनिवार के दिन तथा हनुमान जयंती के दिन श्री बजरंग बाण का पाठ करना शुभ माना जाता है | 

अपने भक्तों के कष्टों को हरने वाले हनुमान जी को संसार में विपत्तियों का नाश करने वाला भी कहा जाता है, जो अपने भक्तों के कष्टों को दूर करते हैं।

 श्री राम जी हनुमान जी के हृदय में हैं, कहने का अर्थ यह है कि हनुमान जी श्रीराम के प्रिय भक्त हैं। श्री बजरंगबाण को हिंदी और अंग्रेजी शब्दों में पढ़ें। 

श्री बजरंग बाण के बोल पीडीएफ में हिंदी और अंग्रेजी में डाउनलोड करें और साथ ही श्री बजरंग बाण के बोल भी पढ़ें। चलिए अब मिलकर श्री बजरंग बाण के पाठ को आरम्भ करते है |

श्री बजरंग बाण के बोल हिंदी में (Shri Bajrang Baan Lyrics In Hindi) :

|| श्री बजरंग बाण ||

 || दोहा ||

निश्चय प्रेम प्रतीति ते, बिनय करैं सनमान।
तेहि के कारज सकल शुभ, सिद्ध करैं हनुमान॥

|| चौपाई ||

जय हनुमंत संत हितकारी।
सुन लीजै प्रभु अरज हमारी॥

जन के काज बिलंब न कीजै।
आतुर दौरि महा सुख दीजै॥

जैसे कूदि सिंधु महिपारा।
सुरसा बदन पैठि बिस्तारा॥

आगे जाय लंकिनी रोका।
मारेहु लात गई सुरलोका॥

जाय बिभीषन को सुख दीन्हा।
सीता निरखि परमपद लीन्हा॥

बाग उजारि सिंधु महँ बोरा।
अति आतुर जमकातर तोरा॥

अक्षय कुमार मारि संहारा।
लूम लपेटि लंक को जारा॥

लाह समान लंक जरि गई।
जय जय धुनि सुरपुर नभ भई॥

अब बिलंब केहि कारन स्वामी।
कृपा करहु उर अंतरयामी॥

जय जय लखन प्रान के दाता।
आतुर ह्वै दुख करहु निपाता॥

जै हनुमान जयति बल-सागर।
सुर-समूह-समरथ भट-नागर॥

ॐ हनु हनु हनु हनुमंत हठीले।
बैरिहि मारु बज्र की कीले॥

ॐ ह्नीं ह्नीं ह्नीं हनुमंत कपीसा।
ॐ हुं हुं हुं हनु अरि उर सीसा॥

जय अंजनि कुमार बलवंता।
शंकरसुवन बीर हनुमंता॥

बदन कराल काल-कुल-घालक।
राम सहाय सदा प्रतिपालक॥

भूत, प्रेत, पिसाच निसाचर।
अगिन बेताल काल मारी मर॥

इन्हें मारु, तोहि सपथ राम की।
राखु नाथ मरजाद नाम की॥

सत्य होहु हरि सपथ पाइ कै।
राम दूत धरु मारु धाइ कै॥

जय जय जय हनुमंत अगाधा।
दुख पावत जन केहि अपराधा॥

पूजा जप तप नेम अचारा।
नहिं जानत कछु दास तुम्हारा॥

बन उपबन मग गिरि गृह माहीं।
तुम्हरे बल हौं डरपत नाहीं॥

जनकसुता हरि दास कहावौ।
ताकी सपथ बिलंब न लावौ॥

जै जै जै धुनि होत अकासा।
सुमिरत होय दुसह दुख नासा॥

चरन पकरि, कर जोरि मनावौं।
यहि औसर अब केहि गोहरावौं॥

उठु, उठु, चलु, तोहि राम दुहाई।
पायँ परौं, कर जोरि मनाई॥

ॐ चं चं चं चं चपल चलंता।
ॐ हनु हनु हनु हनु हनुमंता॥

ॐ हं हं हाँक देत कपि चंचल।
ॐ सं सं सहमि पराने खल-दल॥

अपने जन को तुरत उबारौ।
सुमिरत होय आनंद हमारौ॥

यह बजरंग-बाण जेहि मारै।
ताहि कहौ फिरि कवन उबारै॥

पाठ करै बजरंग-बाण की।
हनुमत रक्षा करै प्रान की॥

यह बजरंग बाण जो जापैं।
तासों भूत-प्रेत सब कापैं॥

धूप देय जो जपै हमेसा।
ताके तन नहिं रहै कलेसा॥

|| दोहा ||

प्रेम प्रतीतिहिं कपि भजै, सदा धरै उर ध्यान।
तेहि के कारज सकल शुभ, सिद्ध करै हनुमान॥

Shri Bajrang Baan Lyrics in English | (श्री बजरंग बाण के बोल अंग्रेजी में) :

|| Shri Bajrang Baan ||

।। Doha ।।


Nishchay prem prateet tey,
vinay karain sanmaan,
Tayhi ke karaj sakal shubha,
siddh karain hanuman. 11

।। Chaupai ।।


Jai hanumanta santa hitakaari,
suna lijay prabhu araja hamari.
Jana kay kaaja vilambana keejay,
aatura dawrii maha sukha deejay. 

Jaisay kooda sindhu mahi paara,
sursa badana paithii vistaara.
Aagay jaiyii lankinii rokaa,
maarayhu laata gaii sura Loka. 

Jaayay vibhishan ko sukha deenha,
sita nirakhi parama pada leenhaa.
Baag ujaari sindhu mahana borah,
ati aatura jama kaatara tora. 

Akshaya kumara mara sanhaara,
loama lapaita lanka ko jaarah.
Laaha samaan lanka jaari gai,
Jai jai dhwani surpur naba bhai. 

Aba vilambha kayhi kaaran swami,
kripaa karahhu ura antaraymii.
Jai jai lakshmana praana kay daataa,
aatura hai dukha karhu nipaataa. 

Jai jai hanumanta jayati bala saagar,
sura samooha samratha bhata naagar.
Om hanu hanu hanu hanumanta hateelay,
bhairayhhi maaru bajrah ki keelay. 

Om hrim hrim hrim hanumana kapisha,
om hun hun hun hanu arii ura sheesha.
Jai anjani kumara balawanta,
shankara suwana beera hanumanta. 

Badana karaala kaala kula ghaalaka,
rama sahay sadaa prati paalak.
Bhoota prayta pishacha nischaara,
agni baitala kaal maari mar. 

Inhain maaru tohi shapatha ram ki,
raakhu natha maarayad naama ki.
Satya hahu hari shapatha paiikay,
rama doota dharu maaru dhaiikay. 

Jai jai jai hanumanta agadha,
dukha pavata jaana kayhi apraadha.
Pooja jaapa tapa naima achaara,
nahina jaanat kacchu-das tumhaaraa. 

Baan upawaan maaga girigraha manhi,
tumharay bala hoo darpata nahin.
Janaka suta hari das kahawoh,
taaki shapatha vilamba na laawoh. 

Jai jai jaya dhuni hota akaasha,
sumirata hota dusah dukha nasha.
Charana pakar jori manaoan,
yahi awsara aba kayhi gohraoan. 

Uthu uthu chalu tohi rama duhai,
paayain paroan kara jori manaayaii.
Om cham cham cham cham chapal chalantaa,
om hanu hanu hanu hanumantaa. 

Om ham ham hanka day tah kapi chanchal,
om san san sahami paraanay khal dala.
Apnaay jaana ko turata ubaaro,
sumirata hoya ananda hamaaroh. 

Yaha bajrang baan jayhi maaray,
taahi Kaho phir kahana ubaaray.
Paatha karay bajrang baan ki,
hanumanata raksha karayne praana ki. 

Yaha Bajrang Baan Jo Jaapay,
taataay bhoota praytah saba kaampay.
Dhoopa day aru japayne hamaayshaa,
takay tana nahina rahay kalesha. 

।। Doha ।।


Ura pratitee dhardh, saran havay,
paath karay dhari dhyaan,
Badha sab har,
karain sab kaam safal Hanuman. 

श्री बजरंग बाण लिरिक्स की पीडीऍफ़ को हिंदी में डाउनलोड करे (Download Shri Bajrang Baan  Lyrics PDF In Hindi) :

हमने हनुमान जी के भक्तों के लिए श्री बजरंग बाण पीडीएफ हिंदी में बनाया है।

श्री बजरंग बाण पीडीएफ को हिंदी में डाउनलोड करने के लिए नीचे दिए गए डाउनलोड बटन पर क्लिक करें।


Download Shri Bajrang Baan  Lyrics PDF In English (श्री बजरंग बाण लिरिक्स की पीडीऍफ़ को अंग्रेजी   में डाउनलोड करे :

Just as we have made Shri Bajrang Baan PDF in hindi, we have made it in english also. 

To download Shri Bajrang Baan PDF in english, click on the download button given below.

वीडियो के रूप में देखें श्री बजरंग बाण का पाठ (Watch Shri Bajrang Baan lyrics video) :

अगर आप श्री बजरंग बाण पढ़ने और पीडीएफ फाइल डाउनलोड करने के अलावा श्री बजरंग बाण का वीडियो देखने के इच्छुक हैं,

   तो इस वीडियो के माध्यम से आप श्री बजरंग बाण का पाठ सुन और देख सकते हैं और वीडियो के साथ पाठ भी पढ़ सकते हैं।


Read Also :

Hanuman chalisa in telugu

Hanuman chalisa in english

Hanuman Chalisa in hindi

Hanuman chalisa in gujarati

Hanuman chalisa in kannada

Hanuman chalisa in odia

Hanuman chalisa in bengali

Hanuman chalisa in malyalam 

Hanuman chalisa in assamese

यदि आप हमारे द्वारा प्रदान की जाने वाली सेवा में कोई त्रुटि देखते हैं, तो कृपया हमें टिप्पणियों में बताएं। इससे हमारे पोस्ट में सुधार होगा। अपना अनुभव हमें जरूर बताएं | 

Post a Comment

Did you benefit from the information provided by us? Do share your experience through comment...

Previous Post Next Post